Maatschappelijke opvang

Dak- en thuislozen leven vaak lange tijd op straat of gaan van plek naar plek en kampen vaak met meerdere problemen. Denk aan werkloosheid, psychische problemen, verslaving en schulden. Maar het komt ook voor dat mensen wegens omstandigheden onverwachts hun woning dreigen te verliezen. Helaas ontstaan deze situaties vaak door de verschillende problemen die elkaar beïnvloeden. Dat maakt dat maatschappelijke opvang veel meer is dan het verstrekken van bed, bad en brood. Het bieden van opvang én de juiste hulp geeft rust in zo’n situatie, waardoor iemand kan werken aan een betere leefsituatie. De medewerkers die via Ammi-Zorg in de maatschappelijk opvang werken zijn ervaren hulpverleners, die zich verantwoordelijk voelen om een bijdrage te leveren aan het oplossen van humanitaire problematiek.

Uitdagingen binnen de maatschappelijke opvang

Dak- en thuislozen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen en onvoldoende of beperkte zelfredzaamheid krijgen in de maatschappelijke opvang maatschappelijke ondersteuning die hen helpt een stabieler bestaan op te bouwen, met inkomen, zorg en huisvesting. De medewerkers van Ammi-Zorg focussen zich op eigen verantwoordelijkheid en zo mogelijk uitstroom uit de maatschappelijke opvang naar zelfstandig wonen, al dan niet met begeleiding. Daarbij hebben onze zorgprofessionals respect voor de keuzes en wensen van de zorgvragers en doen zij er alles aan het ze zo aangenaam mogelijk te maken. Op cruciale momenten bieden zij een veilige plek door het faciliteren van de juiste zorg, voorzieningen en praktische hulp.

Heeft u regelmatig te maken met:

Eerste, tijdelijke opvang (algemene voorziening)

Onze medewerkers ondersteunen dak- en thuisloze mensen in de dagopvang. Hier bieden ze 24-uurszorg, maken ze een praatje, drinken samen een kop koffie en begeleiden bij de dagbesteding of beschermd wonen.

Crisisopvang

De zorgprofessionals van Ammi-Zorg bieden directe ondersteuning aan personen of gezinnen die ineens op straat staan en kampen met problemen op meerdere leefgebieden. De periode in een crisisopvang is vooral belangrijk om basiszaken weer op de rit te krijgen. Denk aan een woning, financiën, werk en (geestelijke) gezondheidszorg.

Jeugdhulp

Wij helpen jongeren die begeleiding nodig hebben om zelf verdere stappen te zetten op weg naar zelfstandigheid, uitgaande van hun eigen kracht. Onze medewerkers zijn getraind in het de-escalerend werken met deze doelgroep.

Maatwerk voor zorgaanbieders

Afhankelijk van de situatie bieden wij maatwerkoplossingen voor uw hulpvraag binnen een gemeente of daklozenopvang.

Binnen de Maatschappelijke opvang werken wij in:

  • Begeleid/beschermd wonen

  • Crisisopvang

  • Psychiatrische stoornissen

  • 24-uursopvang

Wat Ammi-Zorg kan bieden

Bij Ammi–Zorg vindt u betrokken vakmensen die creatief denken en in uiteenlopende situaties complexe problemen en situaties kunnen oplossen. Eén ding hebben al onze medewerkers gemeen: ze zijn altijd van toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers. Ammi-Zorg beschikt over een breed netwerk aan zorg- en onderwijspersoneel en streeft daarmee altijd naar de ideale match. Dit maakt dat wij een positie op korte termijn voor u kunnen invullen, en wij daarmee de zorgen voor de personeelsplanning uit handen nemen.


  • 24/7 bereikbaar

    Zodat we snel een passende oplossing vinden voor jouw zorgvraag.
  • Flexibel

    Onverwachte aanvragen die snel opgevuld dienen te worden zien wij als de perfecte uitdaging.
  • Betrouwbaar

    We houden ons aan onze beloftes door kwalitatieve zorgprofessionals in te zetten.
  • Ervaring in de zorg

    Zowel ons interne als externe team komt uit de zorg en weet precies wat er speelt.

Inschrijven bij Ammi Zorg

Wil je zorgprofessional bij Ammi Zorg worden? Laten we beginnen met het invullen van het online inschrijfformulier.

Start de inschrijving